Sınavlara Hazırlanmak Artık Daha Kolay!

2019 8. Sınıf Din Kültürü 2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları

2019 Din Kültürü 8. Sınıf  2 Dönem 2 Yazılı Soruları ve Cevapları

8. Sınıf Din Kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları,Din Kültürü 8. Sınıf  2 dönem 2 yazılı soruları indir,8. sınıf Din Kültürü 2.dönem 2.yazılı testi çöz , 2019 Din Kültürü 8.sınıf 2 dönem 2 yazılı soruları dokümanları 

……. OKULU 2018-2019 EĞTİM ÖĞRETİM YILI 8. SINIF DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ DERSİ 2. DÖNEM 2. SINAV KAĞIDI 

1) ” Tekvin ” sıfatı ile ALLAH’ın hangi özelliğine dikkat çekilmiştir?
A) Her şeyi bilen
B) Rızık veren
C) Her şeyi yaratan
D) Her şeyi duyan

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

2) ” on emir ” ilkeleri hangi dine aittir.?
a)islam
b)yahudilik
c)hristiyanlık
d)budizm

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

3) Allah tarafından seçilen musa peygamberin getirdiği dinin adı nedir?
a)taoizm
b)hristiyanlık
c)yahudilik
d)sihizm

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

4) Allah adem peygamberi yarattıktan sonra meleklere hangi emri vermiştir?
A)Adem’i sevmeleri istemiştir.
B)Aralarında tartışmamalarını söyledi
C) Adem’e secde etmelerini emretti
D) Adem’e hizmet etmelerini emretti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

5) Yahudilik ve Hinduizm’in en önemli ortak özelliği aşağıdakilerden hangisidir?
A) İkisi de ilahi dinlerdendir
B) İkisinde de peygamber inancı vardır
C) İkisi de milli dindir
D) İki dinin de ibadet yerleri havradır

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

6) Aşağıdakilerden hangisi hinduizmde ki kast sisteminin ana unsurlarından değildir.
a)rahipler
b)prensler
c)köylüler
d)esnaflar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

7) Hz. Muhammed henüz dünyaya gözlerini açmadan babasını, altı yaşında annesini ve sekiz yaşında dedesini kaybetmiştir. Hz. Fatıma dışındaki bütün çocukları Peygamberimiz hayatta iken vefat etmiştir. Ancak O, bu duruma hiç isyan etmemiştir.
Burada Peygamberin hangi özelliği vurgulanmaktadır?

a) Güvenilir bir insan olduğunu
b) Hiçbir şeyi umursamayan bir insan olduğunu
c) Sabırlı bir olduğunu
d) Hislerini kaybetmiş bir insan olduğunu

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

8) Yüce Allah ilk insandan itibaren peygamberler ve kitaplar göndermiştir. Nitekim insanların ellerinde bulunan ilahi kitaplar dinin tarihinin insanlık tarihiyle başladığını göstermektedir. Ayrıca eski yerleşim alanlarında yapılan kazı ve incelemelerde pek çok tapınak ve dinî sembole de rastlanmıştır.
Bu metinde vurgulanan asıl düşünce aşağıdakilerden hangisidir? 

A) Toplumlar ibadethanelere önem vermiştir.
B) İlk insan aynı zamanda ilk peygamberdir.
C) Her dinin bir kutsal kitabı vardır.
D) Din evrensel bir gerçekliktir

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

9) Yahudilerde erkeklerin ibadet ederken başına giydikleri şeye verilen isim nedir?
a) Talmut
b) Kipa
c) Tora
d) Sebt

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap ” ][/bg_collapse]

 

10) Aşağıdakilerden hangisi İlahi dinlerden değildir?
A) Hinduizm
B) İslam
C) Yahudilik
D) Hıristiyanlık

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

11) Aşağıdakilerden hangisi sadece beden ile yapılan bir ibadettir?
A) Hac
B) Zekat
C) Sadaka
D) Oruç

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

12) İslamiyet, Yahudilik ve Hıristiyanlığın kutsal günleri sırasıyla aşağıdakilerden hangisinde doğru olarak verilmiştir?
A) Perşembe – Cuma – Cumartesi
B) Cuma – Cumartesi – Pazar
C) Pazar – Cumartesi – Cuma
D) Pazartesi – Salı – Pazar

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

13) Hinduizm’de ruhun ölümsüz olduğuna, insanların öldükten sonra başka bir bedende dünyaya yeniden geldiklerine inanılır. Yukarıda anlatılan inanca verilen isim aşağıdakilerden hangisidir?
A) Reenkarnasyon
B) Nirvana
C) Tevhid
D) Kast

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

14) Mahmut Amca yaşlı olmasına rağmen el arabasıyla, el feneri , tırnak makası , cüzdan , makas gibi küçük ev aletleri satarak geçimini sağlıyor aynı zamanda olan oğluna bakıyordu.
Mahmut Amcanın çalışmasına bakarak aşağıdakilerden hangisi söylenebilir?

A. Zorluklara karşı her zaman sabretmeliyiz.
B. İnsan ne olursa olsun çalışarak, rızkını, helal yollardan kazanmalıdır.
C. İnsan çalışmadan da para kazanmasını bilmelidir.
D. Bizim vazifemiz ibadet etmektir. Rızkı veren Allah’tır.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

15) I. Bilginin doğruluğuna önem vermek
II. Atalarından gördüğünü aynen yapmak
III. Yaratılış amacını düşünmek
IV. Duyduklarını sorgulamadan kabullenmek
Yukarıda numaralanmış ifadelerden hangileri Kur’an’ın aklı kullanmaya yönelik tavsiyelerine uygundur?

A) I ve III.
B) I ve IV.
C) II ve III.
D) II ve IV.

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap A” ][/bg_collapse]

 

16) Taassubun temel sebebi hangisidir?
a) merak
b) taklitçilik
c) cahillik
d) özenti

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

17) Akıl, Allah’ın (c.c) insana verdiği en büyük nimetlerden biridir.İslam’a göre akıl sağlığı yerinde olan ve ergenlik çağına girmiş herkes dinin buyruklarından sorumludur. Aklı olmayan kişi dini anlayamaz.

Buna göre aşağıdakilerden hangisi yaptıklarından sorumludur?
A. İki aylık bebek
B. Üniversite öğrencisi
C. İlkokul 2. Sınıf öğrencisi
D. Akıl hastaları

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

 

18) Yüce Allah tarafından gönderilen, akıl sahiplerinin kendi hür iradeleriyle seçtikleri, insanları dünyada ve ahirette mutluluğa ulaştırmayı ilke edinen ilahi kurallar bütününe ne denir?
A) Hadis
B) Tefsir
C) Din
D) İbadet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap C” ][/bg_collapse]

 

19) Bir insanın yüzüne karşı söylendiğinde hoşlanmayacağı bir şeyi arkasından söylemek ………………………..dir.

Boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmesidir?
A. Haset
B. İftira
C. Hile
D. Gıybet

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap D” ][/bg_collapse]

 

20) Hinduizm de içinde yıkanarak ibadet edilen nehrin adı nedir?
a)amazon nehri
b)ganj nehri
c)nil nehri
d)tuna nehri

[bg_collapse view=”button-orange” color=”#4a4949″ expand_text=”cevap ne?” collapse_text=”cevap B” ][/bg_collapse]

Bu yazılı kağıdı 8. Sınıf Din Kültürü yazılı soruları ana kategorisinin 8. Sınıf Din Kültürü  2 dönem 2 yazılı soruları alt kategorisine eklenmiştir. Buna benzer yazılı soruları için 8. Sınıf Din Kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları kategorimize bakabilirsiniz.

 

Aşağıdaki bağlantıdan 8. Sınıf Din Kültürü 2.dönem 2.yazılı soruları 2019 yazılı kağıdını görebilir, dilerseniz indirebilirsiniz.
[embeddoc url=”https://yazili-sorulari.com/wp-content/uploads/2019/04/8_sinif-Din-Kültürü-ve-Ahlak-Bilgisi2_donem-2.sinav_-3.docx” download=”all” viewer=”google”]

Kimler Neler Demiş?

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Abone Ol  
Bildir

Bu web sitesi deneyiminizi geliştirmek için çerezleri kullanır. Bununla iyi olduğunuzu varsayacağız, ancak isterseniz vazgeçebilirsiniz. Kabul Et Metni Oku